26.2.08

جواد شجاعی صبح امروز در زندان اصفهان اعدام شد

جواد شجاعی صبح امروز در زندان اصفهان اعدام شد
به گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، جواد شجاعی متولد 1362 که در سن 16 سالگی مرتکب جرم شده بود صبح امروز در زندان دستگرد اصفهان اعدام گردید.
روز گذشته 6 اسفند در حدود ساعت 16:00 به ما اطلاع داده شد که مهدی شجاعی جهت اعدام به سلول انفرادی منتقل گردیده و قصد دارند صبحگاه امروز 7 اسفند ماه حکم اعدام او را به اجرا بگذارند. تماسهای گسترده ای با سازمانهای حقوق بشری برای جلوگیری از حکم اعدام این جوان بعمل آمد. حتی مقامات سازمان ملل روز گذشته با سفارت رژیم در ژنو تماس گرفتند و خواستار متوقف شدن حکم اعدام شدند. ولی علیرغم تقاضای سازمان ملل، او را اعدام کردند.
در حال حاضر چندین زندانی در زندان اصفهان که در سنین بین 15 و 16 سالگی مرتکب جرم شده اند محکوم به اعدام هستند و هر لحظه امکان اعدام آنها وجود دارد.
اسامی افراد آنها به قرار زیر است:
1 - احمد مرتضویان متولد 1370 تاریخ دستگیری 1385، 15 ساله (زندان دستگرد اصفهان) 2- رضا حجازی متولد 1367 ، تاریخ دستگیری 1382 ،15 ساله (زندان دستگرد اصفهان) 3- ایمان هاشمی متولد 1367 تاریخ دستگیری 1383 ، 16 ساله(زندان دستگرد اصفهان) 4- رضا بیکسان ،هنگام دستگیری زیر 18 ساله (زندان دستگرد اصفهان) 5- حمید بیکسان ،هنگام دستگیری زیر 18 ساله (زندان دستگرد اصفهان)6 – بهنود شجاعی هنگام دستگیری زیر 17 ساله (زندان گوهرداشت کرج) 7 – بنیامین رسولی هنگام دستگیری زیر 16 ساله (زندان گوهرداشت کرج)6 – علی مهین ترابی هنگام دستگیری زیر 16 ساله (زندان گوهرداشت کرج)
به سازمانهای زیر ارسال گردید:
دبیر کل سازمان ملل متحد آقای بان کی مون
کمیساریای عالی حقوق بشر خانم لوئیز آربور
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر

انتقال بهروز جاوید طهرانی به سلول انفرادی

انتقال بهروز جاوید طهرانی به سلول انفرادی
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران :
بنابه گزارشات رسیده از زندان گوهرداشت کرج آقای بهروز جاوید طهرانی از زندانیان سیاسی قیام دانشجوئی 18 تیر 1378 روز دو شنبه 6 اسفند 1386 بدون هیچ دلیلی به سلول انفرادی انتقال داده شد. بهروز جاوید طهرانی در طی مدت بازداشت در بند 209 اوین توسط فردی بنام سعید شیخان از سربازجویان وزارت اطلاعات مورد وحشیانه ترین شکنجه های جسمی و روحی قرار گرفت. که هنوز از آثار شکنجه ها رنج می برد. و بعد از آن او را به زندان گوهرداشت تبعید کردند. او همچنین بارها مورد تهاجم مستقیم و غیر مستقیم زندانبانان زندان گوهرداشت قرار گرفت. که بسختی مجروح گردید و از درمان او خوداری می کردند.
حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد با پرونده سازی و باز نگه داشتن این پرونده ها سعی در بلاتکلیفی و ایجاد فشار روحی علیه اواست.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، انتقال بهروز جاوید طهرانی به ساول انفرادی را محکوم می کند و مسئولین این رژیم را مسئول جان او می دادند و از تمامی سازمانهای حقوق بشری خواستار دخالت برای پایان دادن به نقض قوانین بین المللی حقوق بشری که همانا دستاوردهای بشریت است و همچنین آزادی تمامی زندانیان سیاسی در ایران است.

کمپین آزادی معلم دربند فرزاد کمانگر


اطلاعيه شماره 1 مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران


.
پيرو صدو حکم اعدام فرزاد کمانگر پيرو صدور حکم اعدام فرزاد کمانگر از اعضاي مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران و جهت تنوير افکار عمومي بدينوسيله اين مجموعه به اطلاع وجدانهاي بيدار ، اصحاب رسانه اي و فعالان حقوق بشري ميرساند:
فرزاد کمانگر با نام مستعار سيامند از اواخر سال 84 به همراهي اين جمعيت و در فروردين ماه سال 85 به عضويت در اين مجموعه درآمد ، نامبرده از اعضاي فعال اين مجموعه ميباشد که در زمينه حقوق قوميتها و زنان فعاليت مينمود . وي بعنوان يک فعال مدني شناخته شده ، دبيرهنرستان کاردانش شهرستان کامياران با 12سال سابقه تدريس ، عضو هيدت مديره و مسئول روابط عمومي انجمن صنفي فرهنگيان کردستان شاخه کامياران ، عضو شوراي نويسندگان ماهنامه فرهنگي - آموزشي رويان و عضو هيئت مديره انجمن زيست محيطي ئاسک ميباشد که با نشريات ديگري نيز به صورت متفرقه همکاري داشته است.
نامبرده در مرداد 1385 توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و در طي مراحل مختلفي تنها به دليل انجام يک توطئه سياسي مورد شکنجه هاي متعددي قرار ميگيرد ، نامبرده در زمان بازداشت ، بازداشتگاه 209 زندان اوين ، بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه و بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج وبعضاً نيز بدون تفهيم اتهام يا سئوال وجوابي مورد شکنجه قرار گرفته است .
نامبرده در طي رنجنامه اي به صورت کامل به اين شکنجه ها و شرايط نگهداري خود که منجر به آسيب ديدگي پاي چپ، سوختن دست چپ ، کنده شدن قسمتي از موهاي سر ، آسيب ديدگي شديد فک ، عفونت دستگاه گوارشي ، آسيب ديدگي ستون فقرات بالاخص در قسمت کمر اشاره نموده است . وي در دو نوبت در شهريور ماه 85 و 86 به بهداري و بيمارستان به دليل آسيب ديدگي ناشي از شکنجه منتقل گرديد.
نامبرده تنها به مدت يکبار در پانزدهمين ماه بازداشت به مدت 45 دقيقه اجازه ملاقات وکيل را يافته است و حتي در دادگاه نيز اجازه صحبت با وکيل به وي داده نشده است ، دادگاه وي مجموعاً به همراه دو متهم ديگر 7 دقيقه به طول انجاميده است و اين دادگاه غيرعلني و مغاير با قانون بوده است.
نامبرده در طي حکم صادره از اتهاتي چون حمل و نگهداري مواد منفجره ، حمل و نگهداري اسلحه تبرئه و تنها و عليرغم فقدان اسناد و مدارک به عنوان عضويت در گروه معاند نظام به اعدام محکوم محکوم گرديده است.
نامبرده دادگاه را فاقد وجاهت قانوني و حکم صادره را نيز غيرقانوني خوانده است و از امضاء و پذيرش حکم خودداري نموده است و عضويت مورد اشاره را که سندي بر اثبات آن نيز وجود ندارد قوباً تکذيب نموده است و حال نيز تنها اميد خود را وجدانهاي بيدار و حمايت سازمانها و تشکلات حقوق بشري و افکار عمومي عنوان مينمايد.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران ضمن ايجاد کمپيني براي نجات وي، تمامي مدافعان و مدعيان آزاد انديشي را فارغ از هرگونه مرز سياسي و تبعيض به حمايت از فرزاد کمانگر به عنوان فردي مسالمت جو و پايند به اصول مدني و معتقد به حقوق بشر فرا ميخواند.


کميته دستمزد استان تهران:خط فقر 600 و سبد هزينه 469 هزار تومان است

کميته دستمزد استان تهران:خط فقر 600 و سبد هزينه 469 هزار تومان است
كميته حقوق و دستمزد كانون هماهنگى شوراهاى اسلامى كار استان تهران اعلام كرد كه نتايج فعاليت‌هاى كارشناسى اين كميته در دى و بهمن ماه مشخص شده است. اين كميته اعلام كرده است كه طبق ماده 41 قانون كار جمهورى اسلامى ايران، براى تعيين حداقل دستمزد كارگران، با حضور نمايندگان شوراى عالى كار كه يك شوراى سه جانبه متشكل از سه نماينده كارگران و سه نماينده كارفرمايان و سه نماينده دولت است، ‌بايد به دو مقوله اساسى سبد هزينه خانوار و اعلام نرخ تورم بانك مركزى توجه شود. در اين گزارش در مورد سبد هزينه خانوار آمده است: كميته دستمزد استان تهران در خصوص ميانگين سبد هزينه خانوار ماهيانه براى يك خانواده چهار نفره طبق تحقيقات و بررسى هاى كارشناسانه مبلغ 469 هزار تومان برآورد كرده است كه يك خانواده ايرانى قادر به ادامه زندگى باشد. در ادامه اين گزارش ذكر شده است: بر اساس اعلام بانك مركزى نرخ تورم نيز 8/18 درصد تا آذرماه سال جارى بوده است و علاوه بر آن بايد اين موضوع كه 8/14 درصد معوقه باقى مانده از دوران جنگ تحميلى كه با توافق نمايندگان شوراى عالى كار در سال 1382 مصوب شد كه طى چهار سال علاوه بر افزايش مزد به كارگران پرداخت شود، نيز مدنظر قرار بگيرد. از سويى ديگر 8/3 درصد تورم معوقه سال 1385 نيز بايد در تعيين نرخ دستمزد كارگران مورد توجه قرار گيرد. همچنين در اين گزارش خط فقر 600 هزار و سبد هزينه 469 هزار تومان عنوان شده است. در پايان اين گزارش اظهار اميدوارى شده است كه مصوبه شوراى عالى كار دستمزد براى سال آينده نزديك به واقعيت‌ها بوده و رضايت مندى نيروى كار را به دنبال خود داشته باشد
توسط آسمان دیلی نیوز .

25.2.08

۴ نفر از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه به محرومت از تحصیل و توبیخ کتبی محکوم شدند.


۴ نفر از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه به محرومت از تحصیل و توبیخ کتبی محکوم شدند.

سحر رضازاده، پگاه حمزه ای و مارال پیله ور به ۱ ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده اند. مرتضی مساکنی، دیگر دانشجوی این دانشگاه، نیز به توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده محکوم شده است.

صدور این احکام در کنار انتشار اخباری مبنی بر احضار تعدادی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران به نهادهای امنیتی در حالی صورت می گیرد که کمتر از دو هفته قبل عمید زنجانی، رئیس روحانی دانشگاه تهران، جای خود را به فرهاد رهبر، معاون سابق اقتصادی وزارت اطلاعات، سپرد.

ادوارنیوز

24.2.08

دستگیری ابراهیم مهرنهاد برادر یعقوب مهرنهاد

دستگیری ابراهیم مهرنهاد برادر یعقوب مهرنهاد
به گزارش آژانس خبری تفتان از زاهدان، نیروهای سرکوبگر وزارت اطلاعات سه شنبه شب به منزل مهرنهاد یورش برده و برادر یعقوب مهرنهاد به نام ابراهیم مهرنهاد را دستگیر کرده و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.
ابراهیم مهرنهاد برادر کوچکتر یعقوب مهرنهاد و یکی از اعضای انجمن جوانان صدای عدالت می باشد که قبلا هم همراه با برادرش دستگیر شده و چند ماه در زندان بود که شب سه شنبه بار دیگر نیروهای رژیم وی را دستگیر کردند.
لازم به ذکر است که هفته پیش حکم اعدام یعقوب مهرنهاد توسط بیدادگاههای رژیم صادر شده و احتمالا به خاطر انتشار وسیع این خبر و همچنین انتشار جزئیات حکم اعدام یعقوب برادرش بازداشت شد تا خانواده یعقوب از ترس
نتوانند صدای مظلومیت وی را به جهانیان برسانند
توسط آسمان دیلی نیوز

درگيري مردم با نيروي انتظامي و ضرب و شتم و دستگيري دست‌كم پانزده نفر

درگيري مردم با نيروي انتظامي و ضرب و شتم و دستگيري دست‌كم پانزده نفر
خبرنامه امیر کبیر : در پي اعتراضات عده‌اي از مردم به طرح امنيت اجتماعي نيروي انتظامي به ضرب وشتم معترضين پرداخت.
بنابر اخبار رسيده عصر امروز در ميدان صادقيه تهران، مقاومت يك دختر جوان در برابر دستگيري توسط مأموران گشت ارشاد به رفتار خشن مأموران و ضرب و شتم وي منجر شد. در پي اين برخورد ناظران اين واقعه و افراد حاضر در محل به عملكرد نيروي انتظامي اعتراض كردند. اعتراض حاضران كه تعداد آنان چند صد تن گزارش شده به تجمع در اين محل و سر دادن شعارهايي عليه نيروي انتظامي و حاكميت منجر شد.
پس از اين مأموران حاضر در محل به همراه مأموران اعزامي يگان ويژه به ضرب وشتم حاضران و دستگيري عده‌اي از آنان پرداخت. بنابر گزارش رسيده دست‌كم پانزده تن توسط مأموران بازداشت شده‌اند. از هويت دستگيرشدگان و محل نگهداري آنان اطلاعي در دست نيست.
طرح امنيت اجتماعي كه دور سوم از ابتداي بهمن ماه آغاز شده، همواره با اعتراض حقوقدانان و فعالان جامعه مدني روبرو بوده است. به گفته حقوقدانان نيروي انتظامي به عنوان مجري طرح، رأساً حق متهم ساختن افراد و دستگيري آنان را ندارد و اين اقدام فاقد وجاهت قانوني است.
از سوي ديگر علاوه بر ماهيت طرح، نحوه اجراي آن نيز اعتراضات گسترده‌اي را به همراه داشته است. برخورد نامناسب مأموران و نيز در مواردي ضرب و شتم افراد از جمله مواردي بوده كه مورد انتقاد افكار عمومي قرار گرفته است. چنين رويكردي خلاف شأن و شخصيت انساني و متناقض با حقوق شهروندي افراد جامعه بوده و دخالت در حوزه خصوصي شهروندان محسوب مي‌شود.
گزارش دریافتی از تهران: درگیرشدن مردم با ماموران وحشی رژیمامروز ساعت ۷ بعد از ظهر در فلکه دوم آریا شهر(روبروی برج گلدیس) در پی دستگیری دختر جوانی توسط گشت ارشاد به دلیل نا معلوم باعث به وجود آمدن درگیری بسیار شدید میان پلیس و مردم شد. زمانی که خودروی ون گشت ارشاد قصد حرکت داشت با مقاومت مردم روبرو شد. و مردم از حرکت کردن خودروی گشت جلوگیری کردند. در همین حین مردم که اکثر آنها پسر و دختر های جوان بودند شعار هایی بر علیه نیروی انتظامی دادند. در مجتمع گلدیس دیگر کسی حضور نداشت و همگی روبروی درب این مجتمع تجمع کرده بودند. پلیس که وضعیت را بسیار بحرانی میدید محل را به سرعت ترک کرد. اما دو سرباز گشت ارشاد را به دلیل عجله فراوان با خود نبردند که با حمله شدید مردم به این دو سرباز آنها نیز پا به فرار گذاشتند. حراست مجتمع گلدیس نیز با کیسه های گچ از طبقات بالا به مردم حمله ور شدن که با شکسته شدن شیشه های مجتمع توسط مردم روبرو شد. در حال حاضر تمامی خیابان های منتهی به فلکه دوم صادقیه با ترافیک بسیار سنگینی مواجه است. در ضمن نیروی انتظامی هیچ گونه مقاومتی در مقابل حرکت مردم نکرد
درگیری مردم و نیروی انتظامی در آریاشهر
ادوارنیوز: میدان آریاشهر تهران عصر شنبه شاهد تجمع و درگیری مردم با گشت ویژه ارشاد و پلیس ضد شورش بوده است.
بنا به گفته شاهدان عینی در ساعت 19 شنبه نیروی انتظامی در تلاش برای بازداشت یک دختر به دلیل مناسب نبودن حجاب، با وی درگیر شده و و به دلیل مقاومت دختر جوان با ضرب و شتم وی را به داخل ماشین هدایت می کنند زخمی شده دختر و خون الوده شدن صورت وی موجب درگیری پسر همراه او با نیروی انتظامی می شود ماموران نیروی انتنظامی در اقدامی تحقیر آمیز پسر معترض را بداخل سطل زباله در برابر پاساژ گلدیس می اندازند که به دنبال این موضوع مردم به سوی آنها هجوم اورده و با پلیس درگیر می شوند.
در ادامه مردم حاضر در محل با تجمع و به اتش کشیدن سطلهای زباله اقدام به سر دادن شعار می کنند. گفته می شود برخی شعارهای سر داده شده حاوی مضامین توهین امیز نسبت به مسئولین بوده است.
پلیس ضد شورش نیز با حضور در محل اقدام به بستن درب اصلی پاساژ گلدیس می کند به گونه ا که تعداد زیادی از مردم داخل این مرکز خرید محبوس می شوند. شاهدان عینی همچنین از حضور بسیار گسترده واحدهای پلیس ضد شورش و پلیس موتور سوار خبر می دهند. پلیس در ادامه به تمامی واحدهای تجاری این منطقه دستور تعطیلی داده
است. گفته می شود در درگیری های شنبه شب در آریاشهر دستکم 10 نفر بازداشت شده اند

21.2.08

حراج نوروزی دختران ایرانی در دوبی


بنا به گزارش منتشر شده در یک سایت اینترنتی، برخی شیوخ امارات متحده عربی با همدستی شماری از عناصر وابسته به جمهوری اسلامی درصدد برگزاری حراج دختران ایرانی در دوبی هستند.
بنا بر این گزارش، باندهای تبهکار قاچاق انسان و فحشا در جمهوری اسلامی و امارات اقدام به تبلیغ برای فروش دختران نوجوان ایرانی کرده اند که سن آنها بین 15 تا 18 سال است.
در سایت مزبور، علاوه بر سن این دختران نگون بخت ایرانی، عکس آنها نیز گنجانده شده تا مشتریان عرب با دید بهتری به انتخاب بپردازند. از مشتریانی که در صدد تصاحب این دختران هستند دعوت شده همزمان با سال نوی ایرانی، در هتلی در دوبی حاضر شوند.
در سال های اخیر اخبار زیادی در باره قاچاق زنان و دختران ایرانی به امارات و فروش آنها به ثروتمندان عرب منتشر شده است.
هاشمی ثمره، مشاور ارشد احمدی نژاد روز دوشنبه گفته بود در سفری که رئیس جمهور اسلامی اخیرا به امارات متحده عربی داشت، ضمن دعوت از امیر دوبی برای سفر به تهران به او گفت هنگامی که شما را در تهران ببینم، به شما خواهم گفت آقای امیر به کشور دومت خوش آمدی.

19.2.08

پیمان عارف به زندان می رود

حسب احضاریه ای که امروز از سوی شعبه ۶ اجرای احکام دادگاه انقلاب به دستم رسیده است، میباید ظرف ۷۲ ساعت خود را به دادسرای انقلاب و آنگاه زندان اوین معرفی کنم تا حکم ۱.۵ سال حبس تعزیری که چند سال پیش از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب (به ریاست حسن حداد دهنوی) به اتهام شرکت در اعتراضات دانشجویی پاییز ۸۱ در اعتراض به حکم اعدام دکتر هاشم آغاجری، برایم صادر شده بود، اجرا گردد. تنها راهکار حقوقی برای جلوگیری از زندان رفتنم نیز "دستور توقف اجرای حکم" توسط رئیس قوه قضائیه است و بس!

حمله و ضرب و شتم پیمان عارف توسط اوباش وابسته به حکمتیستها

پریروز در میان بهت دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه تهران، "اوباش چپ نما" جلوی بوفه دانشکده به سویم حمله آورده ،در اقدامی هماهنگ شده با نیروهای انتظامات و حراست دانشگاه و در کنار سکوت معطوف به رضایت ایشان، به ضرب و شتمم پرداختند! مطلب زیر را در همان ساعت اولیه پس از این رخداد تلخ نگاشتم اما بنا به خواست بسیاری از دوستان از انتشار آن خودداری کردم تا مبادا سطری در عصبانیت و فضای هیجانی نگاشته بوده باشم! اکنون پس از حدود ۴۸ ساعت و در فضای کاملا بدون تنش و هیجان زدگی ذهنی ام به بازخوانی سطور پریروز پرداخته، با حذف برخی قسمتها آن را منتشر میسازم. این رخداد و به ویژه فاعلان آن را بسیار حقیرتر ، غیر جدی تر و مشکوکتر و در عین حال "روان گردیده" و پریشان حال تر از آنی میدانستم که بخواهم حتی فعل شنیع شان را بازتاب داده، پاسخشان دهم، لیکن شب گذشته یکی از روشنفکران اتفاقا چپگرا که شفاها رخداد اتفاق افتاده را شنیده بود، در تماس ساعت ۱۱ شبش با من مصرانه بازتاب دادن امر را خواستار شد و به خاطر آنچه که آینده چپ در ایران مینامید، شناخته شدن این افراد و طرد ایشان از فضای سیاسی-دانشجویی را امری بینهایت پراهمیت میدانست! به دلیل احترام ویژه ای که در حق این روشنفکر "روزی تروتسکیست" و امروز "سوسیال دموکرات" قائل هستم، خواسته اش را اجابت میکنم. و اما حکایت جنبش انصار حکمت:
حدود یک ساعت پیش (حوالی ساعت ۱۶) پس از چند ساعت کار کتابخانه ای و ریسرچ در مرکز اینترنت دانشکده حقوق دانشگاه تهران برای استراحتی چند دقیقه ای به بوفه دانشکده رفتم. لیوان چایی در دست گرفته،سكوي جلوي بوفه را براي نشستن و نوشيدن چايم انتخاب نموده، سر پايين مشغول نوشيدن چايم هستم كه به يكباره سايه هيكلي را بر فراز خويش حس مينمايم. تا ميآيم سرم را بلند كنم ضربات مشت است كه از سوي هيكل نثارم ميشود! هاج و واج مانده ام از اين توحش كه سردسته گروهكي كه "هيكل" متعلق به ايشان است پيش ميآيد و به سان تمام سليتگان ديگر دهان كثيف به دشنام ميگشايد!!! پس از آن نوبت "نوچه" است كه پيش بيايد و مشتي حواله سازد و.....! "نوچه" بیچاره آخر به تازگی فاصله کاملا نزدیک "سلطنت طلبی" تا "حکمتیسم" را بر سر راه دانشگاه علامه تا دانشگاه تهران پیموده است و کوروش مدرسی به جای "هخای عزیز" نشانده......
آري امروز در وسط داشكده حقوق جمعي از اعضاي گروهك حكمتيست مورد حمله و ضرب شتمم قرار دادند! اشتباه نشنيده ايد. آنها بسيجي يا انصار حزب اللهي نبودند. انها لايه اي از گروهك ماركسيست-حكمتيست دانشگاه تهران بودند كه اتفاقا توسط آن لايه ديگر كه هماكنون در زندان و بازداشت به سر ميبرند به عنوان جرياني مشكوك به وابستگي به نهادهاي امنيتي شناخته شده به همگان توصيه به دوري از ايشان مينمودند.
دلم گرفته است در اين عصر پاييزي. مدام دارم از خودم اين سوال را ميپرسم كه آيا اينجا دانشگاه است و محل اجتماع و تعامل فرهيختگان جامعه؟!!! يا كه طويله است و بازار مكاره؟
آخر بليه چپ چه بود كه چونان بختك بر سر جامعه دانشجويي فرود امد؟ ما كجاي تاريخ ايستاده ايم؟ خوشحال بوديم كه ديگر شمايل انصار حزب الله را در برابرمان چند سالي است نميبينيم. اما خود دشمن خويش بوديم و انصار حزب الله در درون خودمان ريشه دوانده بود. متاسفم براي جامعه دانشجويان سياسي كه چنين سياست را منحط و حقير و فرومايه كرده اند!!! سالها پيش وقتي اعتراض كيميايي را ميديدم تاسف خورده بودم كه چرا كارگردان، سياست ايراني را چنين فرومايه و منحط تصوير نموده است. اما اكنون تصويري كه از ذهنم در اين دقايق دست بر نميدارد، تصوير "جنگ خروسها"ي اعتراض است!
داستان ساده بود امروز. ظرف چند دقيقه اتفاق افتاد. ۳ تن از لمپن-حكمتيستهاي مشكوك به همكاري با نهادهاي امنيتي (كه از خوشمزگي زمان، وقتي وزارت اطلاعات داشت همه دانشجويان چپگرا را در تور بزرگ امنيتي خويش جمع آوري ميكرد، به اين طيف ۳،۴ نفره حتي "تو" نيز نگفت) به نامهاي پيام شاكر، كيانوش بوستاني و پريسا نصرآبادي (آخر رسم جاهلي اين است كه جاهلان را سليتگان بايد همراه شوند)، به سویم حمله آورده در ميان بهت و يخزدگي اندك دانشجوياني كه امروز در اين دانشكده حاضر بودند، حقیر را مورد ضرب و شتم قرار دادند!!!
فعلشان کاملا شنیع و شرمآور بود اما من بسیار حقیرتر از آنشان میدانم که بخواهم "مقابله به مثل" کنم! آخر غیرجدی ترین و لمپن ترین و مشکوکترین طیف دانشجویان چپ نما که حتی از نظر نهادهای امنیتی نیز آنقدر لمپن و غیر جدی بودند که به گاه توراندازی گسترده امنیتی در حق جمع محدود و شناخته شده دانشجویان چپگرا ، امنیتیون حتی حاضر نشدند وقت خود را برای ایشان (بخوانید گروهک فشار سرخ) تلف نموده ، به بازجویی شان بخوانند......
بگذریم. حکایت این روزهای جنبش دانشجویی حکایت مستمر درد است و رنج و یاس!

15.2.08

گزارش کنفرانس مطبوعاتی پانزده فوریه در دفاع از آزادی










گزارش کنفرانس مطبوعاتی پانزده فوریه در دفاع از آزادی
دانشجویان زندانی در مقابل پارلمان ایالتی اونتاریو
در پاسخ به فراخوان شانزده فوریه دانشجویان آزادی خواه وبرابری طلب و در اعتراض به رژیم جمهوری اسلامی و برای آزادی دانشجویان زندانی و همه زندانیان سیاسی کمیته هماهنگی حرکات اعتراضی در تورنتو کنفرانس مطبوعاتی در مقابل پارلمان ایالتی اونتاریو فراخوان داد. این کنفرانس مطبوعاتی که مورد حمایت احزاب و سازمانهای مختلف قرار گرفته بود با سخنان مجری برنامه رحمان نجات شروع شد. سپس محمود احمدی به عنوان اولین سخنران از طرف حزب اتحاد کمونیسم کارگری، جاستین ترویتر به نمایندگی از طرف سازمان سکولاریستهای اونتاریو، مصطفی یونسی به نمایندگی از حزب حکمتیست، مینو همیلی به نمایندگی از طرف سازمان پناهدگان بی مرز، هما ارجمند از طرف مرکز پیگرد سران رژیم جمهوری اسلامی، جمشید هادیان از طرف حزب کمونیست کارگری، بابک آزاد به نمایندگی از چریکهای فدائی خلق و بهزاد پیله ور از فعالین سابق دانشجوئی درایران، در این کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کردند. سخنرانان از زوایای مختلف به اهمیت و جایگاه مبارزات دانشجویان در ایران اشاره کرده و اعلام کردند تا آزادی همه زندانیان دانشجو و همه زندانیان سیاسی به اشکال مختلف برای آزادی آنها تلاش خواهند کرد. این کنفرانس با صدور قطنامه ای در دفاع از دانشجویان زندانی به پایان رسید و در خاتمه قطعنامه کنفرانس به
پارلمان ارائه داده شد





بیانیه پایانی تجمع اعتراضی 15 فوریه در تورنتو
در حمایت از فراخوان دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب ما شرکت کنندگان و احزاب و نهادها و شخصیتهای سیاسی در اجتماع اعتراضی امروز15فوریه‌ شهر تورنتو گرد آمدیم. ما انزجار شدید خود را از سرکوبگریهای جمهوری اسلامی در دانشگاهها و دستگیری و شکنجه فعالان دانشجویی در دانشگاه‌های ایران اعلام می داریم. در نتیجه یک تلاش همه جانبه بین المللی تعدادی از فعالین دانشجویی از زندان آزاد شده‌اند. اما هم اکنون جمعی از آنان کماکان در زندان و زیر وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها بسر میبرند.
ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمام فعالین دانشجویی، فعالین کارگری، فعالین جنبش زنان و فعالین حقوق مدنی و اجتماعی هستیم. ما همچنین اعلام می داریم که تا آزادی تمام دستگیر شدگان مراسم های 16 آذر و آزادی دیگر فعالین کارگری، سیاسی و مدنی به اعتراض خود به شیوه های مختلف ادامه خواهیم داد.
در همین رابطه تاکید میکنیم :
1: دانشجویان دستگیر شده به مناسبت 16 آذر فورا باید آزاد شوند. به شکنجه و اذیت و آزار دستگیر شدگان باید پایان داده شود.
2: منصور اسانلو، محمود صالحی و همه زندانیان سیاسی باید آزاد شوند.
3: به حضور نیروهای نظامی و انتظامی در دانشگاهها پایان داده شود. دانشگاه محل تحصیل و کسب دانش است و پادگان نیست.
4- ما از فعالیتهای موثر خانواده دانشجویان زندانی قویا حمایت میکنیم و به تلاشهای آنها درود میفرستیم.
5- ما خواستار اتحاد و همبستگی کارگران، دانشجویان، زنان و همه جنبشهای اعتراضی رادیکال جامعه ایران علیه جمهوری اسلامی هستیم.
6- تلاش مذبوحانه رژیم اسلامی و اعمال شکنجه‌های وحشیانه علیه دانشجویان را بمنظور فشار آوردن به آنان برای شرکت در شوهای تلویزیونی و "اعتراف" علیه وجدان خود و پراکتیک انقلابی ای که داشته‌اند، محکوم میکنیم و خواهان قطع فوری آن هستیم.
7- ما از همه احزاب و جریانات چپ و مترقی و کارگری ، از همه سازمانها، نهادها و شخصیتهای مدافع حقوق انسان در سراسر جهان، میخواهیم به هر نحو ممکن بر جمهوری اسلامی اعمال فشار کنند و خواستار آزادی فوری دستگیر شدگان اخیر و کلیه زندان سیاسی ایران بشوند.

***

سازمان سراسری پناهندگان ایرانی _ بیمرز
سازمان رهایی زن
سازمان زنان 8 مارس ، ایرانی افغانی _ کانادا
حزب کمونیست کارگری ایران _ حکمتیست ( کانادا )
حزب کمونیست ایران ( کانادا )
حزب اتحاد کمونیسم کارگری ( کانادا )
کانون اندیشه ، گفتگو و حقوق بشر
مرکز پیگرد سران جمهوری اسلامی
هواداران حزب کمونیست ایران ( مارکسیست _لنینست- مائوئیست ) کانادا
چریکهای فدائی خلق ایران
امیر حسن پور (استاد دانشگاه)‌
عزیز یوسفی ( هنرمند )
نیاز سلیمی
بهزاد پیله ور
آناهیتا رحمانی

بیانیه اعلام موجودیت دانشجویان سوسیالیست دانشگاههای سراسر ایران


بیانیه اعلام موجودیت دانشجویان سوسیالیست دانشگاههای سراسر ایران
دانشجویان سوسیالیست دانشگاههای سراسر ایران
ارسال شده برای سلام دمکرات
ما دانشجویان سوسیالیست دانشگاههای سراسر ایران با اعلام موجودیت خود درجهت پیشبرد اهداف و استراتژی سوسیالیستی و کارگری برای برون رفت از وضع فلاکتبار موجود حاکم بر جامعه و رسیدن به جامعه انسانی، فعالیت و مبارزه خواهیم کرد. اگرچه نظام سرمایداری اسلامی ایران در صدد سرکوب ومرعوب کردن جنبش ازادیخواهانه و سوسیالیستی حاضر در صحنه سیاسی ایران است، اما ما برای پس زدن تعرض نظام هار سرمایه، همراه و همصدا با دانشجویان ازادیخواه و برابری طلب و تمام دانشجویان چپ و کمونیست، کارگران و زنان و همه مردم ازادیخواه ایران به پا خواسته و با تمام قوا برای ازادی رفقای دانشجوی در بند و همچنین فعالین کارگری و زنان و همه زندانیان سیاسی خواهیم کوشید و از هر اقدامی برای ازادی انها کوتاهی نخواهیم کرد. ما از همه دانشجویان ازادیخواه میخواهیم با پیوستن به صفوف جنبش ازادیخواهی و سوسیالیستی همگام و متحد با جنبش کارگری و جنبش زنان در جهت به تحقق رساندن اهداف انسانی خود مبارزه کنیم.
ما دانشجویان سوسیالیست دانشگاههای سراسر ایران در اولین فرصت جهت گیری و استراتژی خود را در بیانیه ای اعلام خواهیم کرد.
1ـ دانشجویان سوسیالیست دانشکده فنی باهنر شیراز
2_ دانشگاه پیام نور نوراباد ممسنی
3_ دانشگاه پیام نور شیراز
4_ دانشگاه خامنه ای بوشهر
5_ دانشگاه پیام نور بوشهر
6_ دانشگاه صدرا شیراز
7_ دانشکده ادبیات شیراز
8 _ دانشکده سما شیراز
9 _ دانشگاه پیام نور خوانسار
10 _ اموزشکده دختران شیراز)مرکز اموزش عالی دختران شیراز)
11 _ دانشگاه دولتی مرودشت
12 _ دانشگاه فنی مرودشت
13_ دانشگاه ازاد مرودشت
14 _ دانشگاه ملی اباده
15 _ اموزشکده اباده
مرگ بر نظام سرمایه داری و طبقاتی
زنده باد ازادی و برابری
زنده باد سوسیالیسم
دانشجویان سوسیالیست دانشگاههای سراسر ایران
جمعه 26 بهمن 1386
15 Feb

14.2.08

2 وضعیت دانشجویان دربند و ویژگی های جریان چپ در جنبش دانشجویی



چرا امسال تصمیم گرفتید 16 آذر را مستقلا برگزار کنید؟
ـ در واقع باید بگویم که این اولین سالی نبود که ما اقدام به برگزاری مراسم مستقل 16 آذر کردیم. در سال 1384 نیز مراسم 16 آذر ما به صورت مستقل برگزار شد. در آن سال به صورت خنده داری و برای اولین بار در تاریخ ایران یک روز به دلیل آلودگی هوا تعطیل اعلام شد و آن روز همان روز 16 آذر بود. این اقدام خنده دار دولت احمدی نژاد باعث شد که تعداد زیادی از دانشجویان معترض روبه روی سر در اصلی دانشگاه تهران تجمع کنند که این تجمع نیز مانند همیشه به درگیری با پلیس انجامید. همان جا جرقه ی برگزاری مراسم مستقل دانشجویان چپ زده شد و این مراسم در روز 20 آذر برگزار شد و از آنجایی که در آن سال هیچ جریان دیگری مراسم و اعتراضی را نتوانست سازمان دهد مراسم 16 آذر آن سال به نام دانشجویان چپ ثبت شد که می توان از آن به عنوان اولین مراسم 16 آذر مستقل دانشجویان چپ نام برد.
ولی 16 آذر امسال هم به دلیل مستقل بودن و نیز به دلایل بسیار دیگری از اهمیت خاصی برخوردار بود. جنبش های اجتماعی نسبت به سال های پیش بسیار جلوتر آمده بودند، تضاد طبقاتی و فضای خفقان و اختناق بسیار شدیدتر شده بود، دمیدن های پیاپی در کوس جنگ هر لحظه محیط جامعه را ملتهب تر می کرد و در کل جامعه ی ایران بیش از پیش سیاسی شده بود، البته با یک چرخش به چپ بی سابقه. همچنین در فضای دانشگاه نیز بر اساس همین تغییرات اخیر بحث و جدل های لفظی و غیر لفظی فراوانی در گرفته و فعالان و طیف های مختلف دانشجویی با یک پلاریزاسیون سیاسی بی سابقه روبه رو شده بودند. همه ی این دلایل باعث شد تا طی جلساتی متعدد و با بحث های فراوان به این نتیجه برسیم که این مراسم باید با شعارها و موضع گیری مشخص جنبش چپ و با پرنسیپ و سبک کار خاص این جنبش برگزار شود تا مرزبندی خود را با جریان های سازشکار، رفرمیست و فرصت طلب بیش از پیش مشخص کرده و جنبش چپ را در این شرایط حساس به صورتی رادیکال در دانشگاه نمایندگی کنیم. همچنین می توان از این مراسم به عنوان بارزترین و درخشان ترین اعلام حضور دانشجویان چپ با نام دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب نام برد که در واقع نشان دهنده ی قدرت جنبش چپ در دانشگاه بود.
از لحاظ قانونی چه ایرادی به اقدام شما از جمله تجمع مسالمت آمیز در دانشگاه وارد است؟
ـ در وهله ی اول باید این موضوع را در نظر داشت که هر صدای اعتراض مردمی که در هر گوشه از ایران بلند میشود چه قانونی و چه غیرقانونی با سرکوب مواجه می شود و در کل جمهوری اسلامی از یک قابلیت شگفتی برخوردار است که می تواند همه چیز را غیرقانونی اعلام کند. پس بر اساس قانونی بودن یا نبودن یک اعتراض چندان نمیتوان به تحلیل برخورد دستگاه سرکوب پرداخت و دلیل برخورد وحشیانه با دانشجویان چپ را نیز در جای دیگری باید جستجو کرد. همانطور که میدانید دفتر تحکیم وحدت نیز تجمعی به مناسبت 16 آذر برگزار کرد که اگر مشکل بر سر قانونی بودن تجمع در دانشگاه باشد باید با آنها نیز چنین برخوردی می شد که البته حتی یک نفر از اعضای دفتر تحکیم وحدت نیز بازداشت یا احضار نشدند.
تا امروز (11 فوریه 2008) چه تعداد از رفقای شما آزاد شده اند و چه کسانی در زندان باقی مانده اند؟
ـ از تعداد نزدیک به 60 نفر از رفقای بازداشتی ما، به واسطه ی فشارهایی که در سطح ایران و جهان به جمهوری اسلامی وارد شدتا به حال تعداد بسیار زیادی البته با وثیقه های سنگین آزاد شده اند و در آینده دادگاه خواهند داشت، اما هنوز بسیاری از رفقا در زندان و تحت شکنجه های روحی و جسمی به سر می برند. لیست رفقایی که همچنان در زندان به سر می برند به شرح زیر است:
از سری اول بازداشتی ها:
بهروز کریمی زاده، پیمان پیران، سعید حبیبی، صدرا پیر حیاتی، سعید آقام علی و مهدی الله یاری که البته برای رفقا سعید حبیبی و سعید آقام علی قرار وثیقه تعیین شده است، ولی به دلیل سنگین بودن وثیقه ها هنوز خانواده هایشان قادر به پرداخت وثیقه نشده اند.
و از سری دوم بازداشتی ها که هنوز کسی آزاد نشده است :
بهزاد باقری، بیتا صمیمی زاد، بیژن صباغ، آناهیتا حسینی، سروش دشتستانی، مرتضی اصلاحچی، محمد پورعبدالله، امین قضایی، مرتضی خدمتلو و سروش ثابت و همچنین رفیق جواد علیزاده، که از مدتی قبل از 16 آذر در بازداشت به سر می برد.
از وضعیت آنها که آزاد شده اند و آنها که در زندان مانده اند تا چه اندازه اطلاع دارید؟
ـ آن عده از رفقایی که آزاد شده اند در حال حاضر تحت شدیدترین کنترل های امنیتی از سوی وزارت اطلاعات هستند. آن طور که از گفته ها برمی آید این رفقا در زندان تحت فشارهای روحی و جسمی طاقت فرسایی بوده اند که حتی در مورد بعضی از رفقا آثار این فشارها کاملا مشهود است. همچنین قابل ذکر است که تمام این رفقا را با تهدید هایی مبنی بر بازگرداندنشان به زندان آزاد کرده اند، اما آنان که هنوز در زندان مانده اند طبق اخبار موثقی که به دست ما رسیده است به شدت تحت فشار قرار دارند و وزارت اطلاعات تمام شیوه های عجیب و غریب خود را برای این دانشجویان به کار گرفته است تا آنان را وادار به اعتراف به اتهام های بی پایه و اساس و مصاحبه های تلویزیونی به سبک دهه شصت کند. همین که رفیق عزیزمان بهروز کریمی زاده در زندان اقدام به خودکشی با برق سلولش کرده است خود نشانه ایست بر شکنجه های قرون وسطایی که در زندان بر دانشجویان اعمال می شود.
آخرین اقدامات دکتر ناصر زرافشان وکیل این دانشجویان در جهت آزادی آنها چه بوده است؟
ـ در رابطه با دکتر زرافشان یک نکته ی مهم قابل ذکر وجود دارد و آن این است که وزارت اطلاعات تا به حال به ایشان اجازه ملاقات با دانشجویان و پیگیری قضایی کار آنها را نداده است، اما دکتر زرافشان با راهنمایی هایشان به خانواده ها کمک شایانی برای پیگیری پرونده ی فرزندانشان کرده اند و می کنند و همچون همیشه با خبررسانی ها و اقدامات روشنگرانه شان سهم بسزایی در آزاد شدن این تعداد از دانشجویان داشته اند که به راستی قابل تقدیر است.
ایرج جنتی عطایی، شاعر، نویسنده و ترانه سرا در سایت خود کارزاری برای حمایت از شما تدارک دیده که با استقبال روبرو شده است. در این مورد چه اطلاعی دارید و آیا این پشتیبانی ها در شرایط کنونی برای شما موثر بوده است؟
ـ از این موضوع کاملا مطلع هستیم و اتفاقا این کار رفیق ایرج به راستی مایه دلگرمی ما و خانواده های دانشجویان زندانی شده است. در ضمن رفیق ایرج به همین مناسبت شعری نیز سروده است که لازم است همین جا و برای چندمین بار از ایشان تشکر کنیم.
راجع به تاثیر این پشتیبانی ها نیز باید بگویم که نه تنها این کار که بسیار کار بزرگی هم هست،بلکه هرگونه حمایت و پشتیبانی از دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب که اکنون در زندان به سر می برند، تاثیر خود را می گذارد و ما این تاثیر را به عینه دیده ایم و گرنه دلیلی نداشت که به عنوان مثال در روز 28 دسامبر فراخوان برگزاری آکسیون در خارج از کشور بدهیم. در واقع باید بگویم که هر اقدامی در شرایط حاضر که باعث شود صدای دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب به گوش جهانیان برسد مایه دلگرمی ماست و از آن استقبال می کنیم.
از ایرانیان خارج کشور جهت حمایت از جنبش دانشجویی و دانشجویان زندانی چه انتظاری دارید؟
ـ ما برای تاریخ 28 دسامبر فراخوانی صادر کردیم که خوشبختانه با حمایت بسیاری از ایرانیان خارج کشور و همچنین آزادی خواهان غیر ایرانی در سراسر جهان روبه رو شد. ایرانیان خارج کشور تا به حال حمایت های خود را از ما دریغ نکرده اند و شکی نداریم که در آینده نیز همینگونه خواهند بود. پس از موفقیت آکسیون های 28 دسامبر و دیگر اعتراض ها در سراسر جهان که دولت جمهوری اسلامی را مجبور به آزاد کردن تعدادزیادی از دانشجویان کرد ما در روزهای قبل تصمیم گرفتیم فراخوان یک آکسیون دیگر را در روز 16 فوریه برای اعتراض به ادامه ی روند بازداشت ها و شکنجه ی دانشجویان صادر کنیم چرا که همانطور که میدانید با آنکه تعداد زیادی از دانشجویان آزاد شده اند، ولی این آزادی ها با قرار وثیقه های سنگین بوده است و تمام این دانشجویان در آینده دادگاهی خواهند شد و در ضمن جمهوری اسلامی همچنان در تهران و گوشه کنار کشور دست به بازداشت دانشجویان می زند و مهم اینکه تمام دانشجویانی که هم اکنون در زندان به سر می برند تحت شدیدترین شکنجه های جسمی و روحی قرار دارند و وزارت اطلاعات قصد دارد با اعمال این شکنجه ها آنان را مجبور به اعتراف کردن به اتهام های بی پایه و اساس و گرفتن مصاحبه های تلویزیونی کند. به همه ی این دلایل است که از تمام کسانی که در سراسر جهان دغدغه ی انسانیت و آزادی و برابری دارند و همه ی آن کسانی که می دانند در این کشور چه بر سر بهترین فرزندانشان می آید انتظار داریم به هر طریقی که برایشان مقدور است از جمله برگزاری و شرکت در آکسیون یا هر کار دیگری در روز 16 فوریه حمایت خود را از دانشجویان زندانی اعلام کنند.
جنبش آزادی خواهی و برابری طلبی در ایران امروز بیش از هر زمان دیگری به کمک همه ی آزادی خواهان و برابری طلبان در سراسر جهان نیازمند است.


* بخشی از شعر بلند زنده یاد سیاوش کسرایی.


وضعیت دانشجویان دربند و ویژگی های جریان چپ در جنبش دانشجویی 1


در گفت وگو با سخنگوی دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب
در آذرماه سال 1386، گروهی از دانشجویان اعلام کردند که مراسم 16 آذر، روز دانشجو را چند روز زودتر برگزار می کنند. این گروه خود را دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب نام نهاده بودند و پلاکاردهایی که در دست های آنان بود، چنین شعارهایی را در خود داشت. در پی برگزاری تظاهرات روز دانشجو ده ها تن از این دانشجویان در سراسر ایران بازداشت شدند که تعدادی از آنها همچنان در بازداشت به سر میبرند.کاوه عباسیان سخنگوی این دانشجویان درباره آخرین وضعیت دانشجویان آزاد شده و بازداشتی و همچنین دیگر مسایل جنبش دانشجویی و البته

با یک هفته تاخیر به پرسش های شهروند پاسخ داده است.
پاسخ های او را میخوانیم و باز پرسش های دیگری در ذهنمان نقش می بندد. تفاوت جوانان آرمانگرا و مبارز فعلی با همتاهایشان در نسل قبلی مقطع انقلاب چیست؟ آیا این جوانان تاریخ مبارزات گروه های چپ در ایران، ضعف ها و قوت ها، اشتباهات و ندانم کاریهایشان را میدانند؟ تا چه اندازه هیجان و احساس و عملگرایی بر آنان غالب است؟ چقدر ممکن است به تجارب نسل های پیش از خود که این دوران را از سر گذرانده اند، بها دهند؟ درکشان از آزادی چیست، آیا آزادی مخالف را هم در بر میگیرد؟ آیا در راه مبارزه خشونت جایز است؟ اصول حقوق بشر چه جایگاهی نزد آنان دارد؟ و...
چه پاسخ پرسش هایمان را بگیریم و چه نگیریم، آنچه واضح است این جوانان نهال هایی هستند که از خاک سرکوب های خونین دهه 60 و بویژه سال 67سرکشیده اند. زنان و مردانی که در آن دهه به خاک افتادند، زیر لب زمزمه می کردند:
...
نه
باور نمی کنم...
آخر چگونه اینهمه رویای نونهال
نشکفته گل هنوز، ننشسته در بهار
می پژمرد به جان من و خاک می شود
...
این ذره ذره گرمی خاموش وار ما
یک روز بی گمان
سر میزند ز جایی و خورشید می شود*
کاوه عباسیان متولد 1363 و دانشجوی مقطع کارشناسی رشته سینما (دانشگاه هنر تهران) است. در سال گذشته پس از شرکت در کنکور کارشناسی ارشد جامعه شناسی، به دلیل فعالیت های سیاسی رد صلاحیت و یا به عبارتی سه ستاره شد.
کاوه فعالیت های سیاسی خود را در سال 1381 از اولین سال ورود به دانشگاه آغاز کرد. در اسفند 82 به همراه بهروز کریمی زاده سردبیری نشریه ای دانشجویی را عهده دار شد که بعدها از نشریات مهم جنبش دانشجویی شد. پس از توقیف این نشریه، نشریه ی اینترنتی آرت کالت را به همراه چند تن دیگر از جمله امین قضایی ـ که اکنون در زندان به سر می برد ـ منتشر کرد که نشریه ای فرهنگی ـ هنری بود.
کاوه در طول دوران فعالیت سیاسی چندین بار بازداشت و احضار شده است از جمله در اعتصاب کارگران شرکت واحد به همراه 13 دانشجوی دیگر بازداشت شد. در مراسم روز دانشجوی امسال او یکی از سخنران ها بود و از 16 آذر تاکنون، خانواده او در تهدید نیروهای امنیتی قرار دارند و احضاریه ی دادگاه انقلاب را به آن ها ارائه داده اند.
"دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب" از چه زمانی شکل گرفتند. آنها را در چه طبقه بندی می توان قرار داد مثلا گروه، سازمان، طیف، و ...
ـ برای بررسی پیدایش دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب باید ابتدا به سال 1382 یعنی سالی که جریان چپ در دانشگاه موجودیت خود را به ثبت رساند بازگردیم. در خرداد ماه سال 82 اعتراضات گسترده ای تهران و سپس بسیاری از شهرهای ایران را فرا گرفت که آغازگر آن دانشجویان دانشگاه تهران بودند که اعتراضی را درکوی دانشگاه تهران سازمان دادند. این اعتراض ساده و کوچک به دلیل شرایط خاص جنبش دانشجویی در آن سال به سرعت تبدیل به یک اعتراض گسترده شد. جنبش دانشجویی که در آن دوران به تدریج در حال خلاص کردن خود از توهمات دو خردادی و مشارکتی بود اعتراضی را سازمان داد که مهمترین خصیصه ی آن نداشتن هیچگونه توهمی نسبت به هیچ کدام از جریان های درون حکومتی از جمله اصلاح طلبان بود. دانشجویان در آن سال برای اولین بار این اعتقاد خود را با جسارت تمام فریاد زدند که جریان اصلاح طلبی هیچ دستاوردی بجز تداوم خفقان و اختناق نداشته است. دانشجویان چپ در آن اعتراضات برای اولین بار حضور موثر خود را البته نه چندان سازمان یافته نشان دادند و البته همین اعتراضات و آشکار شدن مواضع رادیکال دانشجویی تبدیل به بستر مناسبی شد برای قدرتمندتر شدن جریان چپ در دانشگاه. و این موضوع تا آنجا ادامه یافت که در 16 آذر همان سال برای اولین بار پلاکارد سرخ آزادی برابری و پلاکارد های حمایت از جنبش کارگری توسط تعداد قابل توجهی از دانشجویان چپ برافراشته شود. در اسفند ماه همان سال نشریه ای پای به عرصه ی جنبش دانشجویی گذاشت که از همان شماره ی اول عکس العمل های متفاوتی را از سوی طیف های مختلف جنبش دانشجویی برانگیخت و بعدها تبدیل به پرتیراژترین، تاثیرگزارترین و مهمترین نشریه ی جنبش دانشجویی شد، نشریه ی "خاک". سیر تحولی جنبش دانشجویی از همین تاریخ با سرعت هر چه بیشتری ادامه یافت. جریان چپ حضور پر افتخار خود را در جنبش دانشجویی به اثبات رسانیده بود و هر روز تعداد بیشتری از دانشجویان و از جمله دانشجویان انجمنی و تحکیمی به این جریان روی می آوردند. از آن پس هر روز بر تعداد برنامه هایی که به ابتکار دانشجویان چپ برگزار می شد، افزوده می شد و همچنین در دانشگاه های زیادی در سراسر کشور دانشجویانی با مواضع چپ اعلام موجودیت می کردند. برای نشان دادن قدرت گرفتن جنبش چپ در طول آن سال باید به 16 آذر سال بعد یعنی سال 1383 اشاره کرد. در آن سال جلسه ی سخنرانی خاتمی که به مناسبت 16 آذر به دانشگاه تهران آمده بود، توسط دانشجویان تبدیل به جلسه ی محاکمه ی وی شد. دانشجویان که تحمل حضور خاتمی را در دانشگاه نداشتند علیه وی شروع به سخنرانی و شعار دادن کردند و همانطور که همه ی دانشجویان به یاد دارند خاتمی نیز با اهانت و فحاشی به دانشجویان سالن چمران دانشکده ی فنی را ترک کرد. از جمله مراسمی که دانشجویان چپ هر ساله در دانشگاه برگزار می کردند می توان به مراسم 16 آذر (روز دانشجو)، 8 مارس (روز جهانی زن) و اول ماه می (روز جهانی کارگر) اشاره کرد. سیر اتفاقاتی که منجر به قدرتمندتر شدن جنبش چپ در دانشگاه شد به سرعت پیش رفت تا به سال 1385 رسیدیم. در آن سال لازم شد تا طی مرزبندی های مشخصی تفاوت های جنبش چپ دانشجویی را با افکار التقاطی و رفرمیستی اعلام کرده و اندیشه ی خود را تحت عنوان اندیشه ی چپ رادیکال به صورت شفاف بیان نماییم. در آن سال بر طبق مذاکراتی که با جریان های مختلف دانشجویی داشتیم تصمیم گرفتیم مراسم 16 آذر را به صورت مشترک با جریان های دیگر برگزار کنیم. از آنجایی که در آن مراسم جریان های مختلفی با سبک کار و اندیشه های متفاوت حضور داشتند تصمیم گرفتیم که برای مرزبندی مشخص و اعلام تفاوت هایمان نامی را بر اساس یکی از شعارهایمان انتخاب کنیم و نام دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب نامی بود که بر اساس یکی از اصیل ترین شعارهایمان یعنی "آزادی برابری" انتخاب کردیم. از آن پس بیانیه های دانشجویان چپ تحت این عنوان منتشر و پخش می شد و نام دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب تبدیل به نام جنبشی دانشجویان چپ شد.
خواست های دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب مشخصا چیست و چه تفاوت هایی با خواست های سایر گروه های دانشجویی دارد؟
ـ از آنجایی که دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب را میتوان نمایندگان جنبش چپ در دانشگاه دانست در نتیجه خواسته های آنان نیز به صورت مشخص نشات گرفته ازاندیشه ی چپ است که سابقه ای دو قرنه داشته و در سرتاسر جهان توسط جریان ها و جنبش های مختلف نمایندگی شده است. در ایران نیز در این سال ها اندیشه ی چپ در دانشگاه ها با این نام نمایندگی شده است. همانطور که از نام این جنبش نیز برمی آید خواست آزادی و برابری یکی از شناخته شده ترین خواسته های این جنبش است که علیرغم سرکوب های دهشتناکی که پشت سر گذاشته همچنان این پرچم را برافراشته نگاه داشته است. دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب نه تنها خواسته های صنفی و سیاسی خود را مطرح می کنند، بلکه همیشه مهمترین حامی جنبش های اجتماعی دیگر همچون جنبش کارگری و جنبش زنان بوده اند. دستگیری های گسترده ی دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب در حرکت های اعتراضی جنبش کارگری و زنان دلیلی است بر اثبات این مدعا. از آنجایی که این دانشجویان خود را متعلق به سنت چپی می دانند که پس از شکل گیری نظام سرمایه داری و طبقه ی کارگر به وجود آمد، در نتیجه خواسته های خود را نیز بر اساس تضاد طبقاتی و نابرابری های موجود در جامعه تبیین کرده اند. اگر به صورت مشخص بخواهیم خواسته ی نهایی دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب را بیان کنیم باید بگوییم که آنان خواهان واژگونی این نظم سرمایه دارانه ای هستند که بزرگترین ارمغانش برای بشریت، تضاد طبقاتی، جنگ و خونریزی، تبعیض جنسی و بردگی مدرن بوده است. جدای از این هدف تاریخی و نهایی دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب، خواسته های تاکتیکی و مقطعی آنان نیز از رادیکالیسم مختص جنبش چپ برخوردار است و همین رادیکالیسم چپ مهمترین نقطه ی تفاوت این دانشجویان با جریان های دیگر است. در حالیکه جریان هایی همچون دفتر تحکیم وحدت و لیبرال ها به واسطه ی فرصت طلبی ذاتی خود همیشه از در سازش با حکومت درآمده اند، دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب به واسطه ی همین رادیکالیسم چپ همیشه اعتراض و مخالفت خود را با سیاست های حکومت آشکارا و بدون تعارف اعلام کرده اند. به عنوان مثالی بر اپورتونیسم و سازشکاری جریانات راست در دانشگاه در همین اعتراضات اخیر در کوی دانشگاه تهران شاهد بودیم که در حالیکه گارد ویژه ضد شورش به محل زندگی دانشجویان حمله کرده و آنان را مورد ضرب و شتم قرار داده بود، تنها کاری که این جریانات انجام دادند این بود که دانشجویان را به آرامش

دعوت کرده و آنان را از شعارهای سیاسی پرهیز دادند و البته برای اعضای مجروح گارد ویژه دل سوزاندند


12.2.08

سعید حبیبی عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت عصر امروز(سه شنبه) از زندان اوین آزاد شد.

سعید حبیبی عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت عصر امروز(سه شنبه) از زندان اوین آزاد شد.
سعید حبیبی در 11 آذرماه گذشته و در جریان بازداشت های گسترده فعالان دانشجویی طیف چپ در مقابل محل کار خود بازداشت شده و به مدت 72 روز در زندان اوین به سر برد.
پیش از این برای سعید حبیبی وثیقه سنگینی معادل 150 میلیون تومان تعیین شده بود. سعید حبیبی 60 روز در زندان انفرادی بسر برده است
در مدت بازداشت سعید حبیبی به دلیل عدم تماس تلفنی وی با خانواده، نگرانی های فراوانی در خصوص وضعیت سلامت وی منتشر گردید

11.2.08

تعیین وثیقه 150 میلیون تومانی برای سعید حبیبی

وکیل مدافع سعید حبیبی، دبیر سابق دفتر تحکیم وحدت، از تعیین قرار وثیقه‌ی ۱۵۰ میلیون تومانی برای آزادی موکلش خبر داد.بهنام دارایی‌زاده در این باره به خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در مراجعه‌ای که صبح امروز به همراه پدر سعید حبیبی به شعبه‌ی ۲ دادسرای انقلاب داشتیم، مطلع شدیم ۱۵۰ میلیون تومان وثیقه برای موکلم صادر شده است.وی با بیان این‌که اطلاعی از مفاد پرونده‌ی موکلش ندارد، گفت: تاکنون سعید حبیبی هیچ ملاقاتی با خانواده یا وکلا نداشته است و آخرین تماس تلفنی وی نیز دوشنبه شب با خانواده صورت گرفته است.دارایی‌زاده ابراز امیدواری کرد که ظرف روزهای آینده با تودیع این قرار وثیقه موکلش آزاد شود. به گزارش ایسنا، سعید حبیبی ۱۱ آذرماه مقابل محل کار خود بازداشت شده بود.

9.2.08

وضعيت نگران‌كننده‌ي يك زنداني در بند 209 زندان اوين


بختيار رحيمي، از اعضاي کمیته هماهنگی براي ایجاد تشکل کارگری اكنون مدت هفت ماه است كه در سلول انفرادي بسر مي‌برد. وي كه در حال حاضر در بند 209 زندان اوين نگهداري مي‌شود، 95 روز از اين مدت را در زندان انفرادي در بازداشتگاه اطلاعات سنندج گذرانده است.
بختيار رحيمي از فعالان كارگري شهرستان مريوان در استان كردستان در تاريخ 29 تيرماه امسال توسط مأموران امنيتي در منزل خود بازداشت شد. وي از حق دسترسي به وكيل محروم بوده وظرف مدت بازداشت تحت شكنجه‌هاي روحي و جسمي قرار داشته است.
رحيمي كه اتهام ارتباط با گروه‌هاي غيرقانوني و اقدام عليه امنيت ملي عنوان شده است، ظرف هفت ماه گذشته تنها يك بار به مدت 5 دقيقه با خانواده خود ديدار داشته است.
کميته دانشجويي گزارشگران حقوق بشر

8.2.08

يک زنداني خود را در حمام حلق آويز کرد

فعالان حقوق بشر در ايران
بنا بر گزارشات رسيده آقاي محمد حسين بهشتي زنداني امنيتي در سالن 14 اندرزگاه 5 در حمام زندان خود را حلق
آويز کرد.آقاي محمد حسين بهشتي زنداني امنيتي محبوس در زندان رجايي شهر کرج که به اتهام محارب به اعدام محکوم شده است به دليل فشارهاي روحي و رواني که در زندان بر وي تحميل شده است روز چهارشنبه مورخ 17/11/86 خود را در حمام حلق آويز کرد که با دخالت زندانيان در واپسين لحظات از مرگ نجات يافت ، وضعيت جسمي نامبرده نا مساعد گزارش شده است .مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران نسبت به وضعيت وخيم زندانيان زندان رجايي شهر اعلام نگراني مي کند و خواهان اقدام عاجل در خصوص قتل ها و خودکشي ها در اين مسلخ انساني مي باشد

5.2.08

شکنجه دانشجویان در بند 209 زندان اوین


با گذشت 21 روز از بازداشت 10 دانشجوی طیف چپ، هنوز هیچ گونه اطلاعی در مورد اتهامات این دانشجویان در دست نیست.
خانواده تعدادی از دانشجویان امروز برای اولین بار موفق به ملاقات با فرزندان خود شدند.
سروش ثابت، سروش دشتستانی ، بیتا صمیمی زاد، آناهیتا حسینی، مهدی پورعبدالله، بیژن صباغ ، بهزاد باقری، مرتضی خدمتلو، امین قضایی، 9 دانشجویی هستند که روز 26 دی ماه در منزل یکی از دانشجویان بازداشت و روانه بند 209 زندان اوین شدند. مرتضی اصلاحچی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه علامه نیز در همین روز در منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
ادامه بازداشت این دانشجویان در شرایطی صورت می گیرد، که تعدادی از فعالان دانشجویی بازداشت شده در آذرماه نیز، پس از گذشت بیش از 2 ماه، همچنان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات نگهداری می شوند.
طی هفته های گذشته تعدادی از دانشجویان با قرار وثیقه های سنگین 50 تا 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شده اند، با این حال از سرنوشت سایر دانشجویان بازداشتی اطلاعی در دست نیست.
بنابر اخبار رسیده و به گفته تعدادی از دانشجویان آزاد شده، وزارت اطلاعات با تحت فشار گذاردن بازداشت شدگان جهت انجام اعترافات تلویزیونی قصد دارد به مانند سالهای اخیر با نمایش فیلمی از اعترافات دانشجویان، زمینه را برای برخوردهای سنگین با فعالان دانشجویی آماده نماید.
همچنین خبرهای رسیده حاکی از شکنجه جسمی دانشجویان در بند 209 زندان اوین است.
پیش تر دانشجویان بازداشت شده دانشگاه امیرکبیر با اعلام این موضوع که در بند 209 زندان اوین تحت شکنجه های جسمی قرار گرفته اند، از قوه قضائیه درخواست پیگیری در این مورد را کرده بودند، اما پس از مدتی دستگاه قضایی اعلام کرد که دلایلی دال بر صحت این موضوع پیدا نشده است.
شنیده ها حاکی است، در جریان بازداشت های دانشجویان طیف چپ علاوه بر شکنجه های شدید روانی همانند تحقیر، توهین، تخریب شخصیت و .. ، تعدادی از دانشجویان نیز مورد شکنجه های جسمی قرار گرفته اند که این شکنجه ها شامل ضرب و شتم توسط تیم بازجویی،استفاده از کابل و .. بوده است. بطوریکه تعدادی از بازداشت شدگان دچار آسیب های جسمی شدید شده اند.
گفتنی است به جز سعید حبیبی، تاکنون کلیه بازداشت شدگان آذرماه، موفق به دیدار با خانواده خود شده اند. با این وجود، سعید حبیبی تنها یک بار امکان تماس با خانواده اش را بدست آورده است.
لازم به ذکر است، طی 3 ماه گذشته بیش از 60 دانشجو در تهران و شهرستان ها به بازداشت نهادهای امنیتی در آمده اند و هم اکنون حدود 40 تن از آنان درزندان به سر می برند.
کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر